TARHANALI BAL KABAĞI ÇORBASI
MALZEMELER :
1 yemek kaşığı tarhana
500 gram (kabuklu) bal kabağı
1 baş soğan
1 adet havuç
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı zeytinyağ
HAZIRLANIŞI :
Tarhanayı geceden ıslatın. Bal kabağını ayıklayıp, küp küp doğrayın. Soğan ve havucu da küçük doğrayın. Bütün malzemeyi tencereye koyup, üzerine 1,5 litre kaynar su ilave edin. Orta ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. El blender ile pürüzsüz hale getirin. Sıcakken kırmızı biber ile süsleyerek servis edin.
Not: Zerdeçal isteğe bağlı olarak ilave edilebilir.
Yorumlar
Yorum Gönder