YAĞSIZ ETLİ KURU FASULYE
MALZEMELER :
1/2 kg kuru fasulye
300 gram yağsız dana kuşbaşı
1 baş soğan
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı domates püresi
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz biber
HAZIRLANIŞI :
Fasulyeyi geceden ıslatın. Sabahleyin süzün ve soğuk su koyarak kaynatarak, haşlayın. Tencereye doğradığınız soğanı,eti ve 1 çay bardağı kadar sıcak suyu koyun. Etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Salçaları ilave ederek çevirin. Süzdüğünüz fasulyeleri, tuz ve biberi ekleyin. Üzerine iki parmak çıkacak kadar sıcak su ekleyerek, orta ateşte pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder