PEKMEZLİ AŞURE


MALZEMELER :
1 su bardağı buğday
1 çay bardağı pirinç
1 çay bardağı haşlanmış nohut
1 çay bardağı haşlanmış fasulye
250 gram sarı üzüm
250 gram kuru kayısı
250 gram dut kurusu
1 adet elma
2 yemek kaşığı pekmez
Süslemek için : Tarçın, fındık, badem

HAZIRLANIŞI :
Buğdayı ve pirinci ovalayarak iyice yıkayın. Üzerini 2 parmak geçecek kadar su koyup, bir gece bekletin. Sabahleyin su ekleyerek tencereyi orta ateşe koyun. Haşlanmış nohut ve fasulyeyi de tencereye katın. Su azalınca sıcak su ekleyin. Sıcak suda bekletip, doğradığınız kayısı ve üzümleri ekleyin. Kabukları soyulmuş ve küçük doğranmış elmayı da katın. Dut kurusunu robotta çekip un haline getirin. Malzemelerin hepsi piştiği zaman dut kurusunu ekleyin. Biraz daha kaynatıp, ocaktan alınca pekmez ile karıştırın. Sıcakken servis tabaklarına koyup, üzerini süsleyin. 



Yorumlar

Instagram Hesabım

Popüler Yayınlar