TAHILLI SİMİT


MALZEMELER :

Simidin hamuru için :
3 su bardağı tam buğday unu
1 su bardağı ılık su
1 paket Instant kuru maya
1 çay kaşığı tuz
3 yemek kaşığı ay çekirdeği içi
2 yemek kaşığı keten tohumu

Simidin dışı için :
3 yemek kaşığı yulaf ezmesi
1 yemek kaşığı keten tohumu
1 yemek kaşığı susam
2 yemek kaşığı ay çekirdeği içi
1 yemek kaşığı ılık su
1 yemek kaşığı pekmez

HAZIRLANIŞI :

Ilık su ve kuru mayayı bir kasede karıştırın. Tam buğday unu ve tuzu geniş bir hamur yoğurma kabına alın. Mayalı karışımı ilave ederek yoğurun. Ay çekirdeği ve keten tohumunu ekleyerek yoğurmaya devam edin. Temiz bir bez ile üzerini örtüp, yaklaşık 1 saat mayalanması için bekleyin. Hamurdan parçalar kopartıp, elinizle yuvarlayarak simit şeklini verin. Hazırladığınız simitleri pekmezli suya batırıp, çıkarın. Yulaf ezmesi, keten tohumu, susam ve ay çekirdeği karışımına bulayarak, yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin. 



Yorumlar

Instagram Hesabım

Popüler Yayınlar