SÜSLÜ KEK


MALZEMELER :
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı keçiboynuzu pekmezi
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 su bardağı yağsız süt
1 çay bardağı kuru sarı üzüm
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
3/4 su bardağı tam buğday unu
3/4 su bardağı yulaf unu
Süslemek için :
1 yemek kaşığı soyulmuş çiğ yer fıstığı

HAZIRLANIŞI :
Yumurtaları mikser ile iyice çırpın. Pekmezle beraber çırpmaya devam edin. Yağı ve sütü ekleyin. Unları, tarçın ve kabartma tozunu ekleyin. Kuru üzümlerle karıştırıp, yağlı kağıt serilmiş kek kalıbına boşaltın. Üzerine yer fıstıklarını saplayın. 175 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık yarım saat pişirin.

Yorumlar

Instagram Hesabım

Popüler Yayınlar