DİYET HAVUÇLU KEK
MALZEMELER :
3 adet yumurta
1 su bardağı light süt
2 yemek kaşığı pekmez
2 adet havuç
1 adet elma
1 çay bardağı kuru üzüm
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
9 yemek kaşığı tam buğday unu
HAZIRLANIŞI :
Yumurtalar iyice çırpıldıktan sonra, içine süt ve pekmez eklenip karıştırılır. Havuç ve elma ayıklanıp rendelenir. Kuru üzüm 30 dakika ılık suda bekletilir. Karışıma havuç, elma, kuru üzüm, ceviz ve tarçın ilave edilir. Karıştırmaya devam ederken elediğimiz un ve kabartma tozu konulur. Un miktarı karışımın akışkanlığına göre ayarlanmalıdır. Yağlı kağıt serilmiş kek kalıbına bu karışım dökülür. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirilir.
Yorumlar
Yorum Gönder