HAVUÇLU ÜZÜMLÜ KEPEKLİ PİLAV
MALZEMELER :
1 su bardağı kepekli pirinç
2 yemek kaşığı zeytin yağı
1 adet havuç
2 yemek kaşığı siyah kuş üzümü
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı karabiber
HAZIRLANIŞI :
Rendelenen havuç zeytinyağı ile tencerede çevrilir. Kuş üzümleri yıkanıp sıcak suda 5 dakika bekletilir. Pirinç iyice yıkanıp süzülür. Tencereye 1,5 su bardağı sıcak su ile pirinç, üzüm ve baharatlar konur. Karıştırıldıktan sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir. 30 dakika demlenmeye bırakılıp servis edilir.
1 su bardağı kepekli pirinç
2 yemek kaşığı zeytin yağı
1 adet havuç
2 yemek kaşığı siyah kuş üzümü
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı karabiber
HAZIRLANIŞI :
Rendelenen havuç zeytinyağı ile tencerede çevrilir. Kuş üzümleri yıkanıp sıcak suda 5 dakika bekletilir. Pirinç iyice yıkanıp süzülür. Tencereye 1,5 su bardağı sıcak su ile pirinç, üzüm ve baharatlar konur. Karıştırıldıktan sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir. 30 dakika demlenmeye bırakılıp servis edilir.
Yorumlar
Yorum Gönder