PEKMEZLİ ISLAK KEK


MALZEMELER :
3 adet yumurta
1 su bardağı light süt
1 çay bardağı pekmez
1 çay bardağı sıvı yağ
4 yemek kaşığı kakao
6 yemek kaşığı tam buğday unu
1 paket kabartma tozu
portakal kabuğu rendesi

HAZIRLANIŞI :
Yumurtalar iyice çırpılır. Önce pekmez, sonrada süt ve yağ eklenerek çırpılmaya devam edilir. Kakao ilave edildikten sonra bu karışımdan 1 çay bardağı kadar ayrılır. Geri kalan karışıma un, kabartma tozu ve portakal kabuğu rendesi eklenir. Yağlı kağıt serilmiş kek kalıbına dökülür. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 45 dakika pişirilir. Fırından çıktığında sıcakken üzerine ayırdığımız karışım dökülür. Kek kalıbından çıkarılıp soğuyunca servis edilir.

Yorumlar

Instagram Hesabım

Popüler Yayınlar