KİNOA KISIR
MALZEMELER :
1 su bardağı kinoa
1 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı sumak
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı zeytin yağı
1/2 limon suyu
10 adet kornişon turşu
6-7 adet marul yaprağı
HAZIRLANIŞI :
Kinoa sıcak su ile iyice ovalanarak yıkanır ve süzülür. Tencereye domates ve biber salçası ile zeytin yağı konularak salçanın kokusu gidene kadar çevrilir. Üzerine sıcak su, kinoa ve tuz ilave edilerek kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir. 30 dakika demlenmeye bırakılır. Cam bir kapta marul yaprakları ve turşu doğranır. İçine limon suyu, sumak ve pul biber ilave edilir. Demlenen kinoa ile karıştırılarak servis edilir.
Yorumlar
Yorum Gönder