BAL KABAKLI ZENCEFİLLİ KURABİYE
MALZEMELER:
2 adet yumurta
2 dilim bal kabağı
2 yemek kaşığı bal
12 yemek kaşığı tam buğday unu
1 tatlı kaşığı toz tarçın
1 çay kaşığı toz zencefil
1 paket kabartma tozu
HAZIRLANIŞI:
Bal kabağı ayıklanıp temizlendikten sonra küçük küçük doğranıp yaklaşık 1 çay bardağı su ile yumuşayıncaya kadar pişirilir ve püre haline getirilir. 1 su bardağı kadar bal kabağı püresi hazırlanmış olur. Yumurtalar bal ile birlikte iyice çırpılır ve içine bal kabağı püresi ilave edilir. Tam buğday unu, kabartma tozu, zencefil ve toz tarçın elekten geçirilerek ilave edilir. Elde edilen hamur katı olmadığı için bir kaşık yardımı ile yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dökülür. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık yarım saat pişirilir.
Yorumlar
Yorum Gönder