BİSCOTTİ

MALZEMELER :
2 adet yumurta
1,5 su bardağı tam buğday unu
1/2 su bardağı kuru üzüm
8 adet kuru kayısı
2 yemek kaşığı pekmez
1 avuç badem
1/2 paket kabartma tozu

HAZIRLANIŞI :
Yumurtalar çırpılır içine pekmez ilave edilip çırpılmaya devam edilir. Kuru kayısılar küçük küçük doğranarak üzümler ile birlikte karışıma ilave edilir. Kaynar suda bekletilen bademler soyulur ve iri taneli olacak şekilde dövülür. Tam buğday elenerek, kabartma tozu ve dövülmüş bademler ile birlikte karışıma eklenir. Elde edilen hamur yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine bir parmak kalınlıkta kare şeklinde yayılır. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika fırınlanır. Çıkarılınca dilimlenir ve yaklaşık 150 derecede 15 dakika fırınlanıp çıtır hale getirilir.

Yorumlar

Instagram Hesabım

Popüler Yayınlar