MANTARLI PİLAV
MALZEMELER :
400 gr. kültür mantarı
1 su bardağı bezelye
1 su bardağı kepekli pirinç
2 yemek kaşığı zeytin yağı
1 tatlı kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI :
Ayıklanan mantarlar kararmaması için limonlu suda bekletilir. Doğrandıktan sonra zeytin yağı ile tencerede sotelenir. Kepekli pirinç ılık suda iyice yıkanır. Tencereye 1,5 su bardağı kaynar su, bezelye, yıkanan pirinç ve tuz ilave edilir. Karıştırıldıktan sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir. 30 dakika demlenmesi beklendikten sonra servis edilir.
400 gr. kültür mantarı
1 su bardağı bezelye
1 su bardağı kepekli pirinç
2 yemek kaşığı zeytin yağı
1 tatlı kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI :
Ayıklanan mantarlar kararmaması için limonlu suda bekletilir. Doğrandıktan sonra zeytin yağı ile tencerede sotelenir. Kepekli pirinç ılık suda iyice yıkanır. Tencereye 1,5 su bardağı kaynar su, bezelye, yıkanan pirinç ve tuz ilave edilir. Karıştırıldıktan sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir. 30 dakika demlenmesi beklendikten sonra servis edilir.
Yorumlar
Yorum Gönder