YULAFLI ÜZÜMLÜ TURTA


MALZEMELER :
1 su bardağı yulaf ezmesi
1 çay bardağı kuru üzüm
10 adet kuru kayısı
1 çay bardağı light süt
1 yemek kaşığı pekmez
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tarçın
portakal kabuğu rendesi

HAZIRLANIŞI :
Süt, pekmez ve sıvı yağı bir kabın içinde çırpılır. Küçük doğranan kuru kayısılar, yıkanmış kuru üzümler, yulaf ezmesi ile birlikte bu kaba eklenir. Tarçın da ilave edilip, sıvı hamur kıvamı elde edilinceye dek karıştırılır. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dökülür. Üzerine rendelenmiş portakal kabuğu serpilir. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirilir.

Yorumlar

Instagram Hesabım

Popüler Yayınlar