MISIR EKMEĞİ


MALZEMELER :
500 gr. mısır unu
2 yemek kaşığı light yoğurt
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1/2 su bardağı light süt
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI :
1 kabın içinde süt, sıvı yağ ve yoğurt çırpılır. Diğer bir kapta elekten geçirilen mısır unu, kabartma tozu ve tuz karıştırılır. İki karışım birbirine eklenir. 1,5 su bardağı sıcak su ile 1 su bardağı oda sıcaklığındaki su karıştırılır ve azar azar bu karışıma eklenir. Boza kıvamına gelen hamur yağlı kağıt serilmiş kek kalıbına dökülür. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarıp katılaşıncaya kadar yaklaşık 45 dakika fırınlanır.

Yorumlar

Instagram Hesabım

Popüler Yayınlar