BULGUR KISIR


MALZEMELER :
2 su bardağı kısırlık ince bulgur
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay bardağı zeytinyağ
1 baş soğan
2 adet salatalık
5-6 adet sivri biber
5-6 dal taze yeşil soğan
Yarım demet maydanoz
2 adet domates
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı sumak
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 kahve fincanı nar ekşisi

HAZIRLANIŞI :
Rendelenen bir baş soğan zeytinyağı, domates ve biber salçası ile tavada çevrilir. 2.5 su bardağı suya kaynarken kısırlık bulgur ve tuz ilave edilip, ocağın altı kapatılır.  Tencerenin kapağı kapalı iken yarım saat demlenmeye bırakılır. Başka bir kapta sebzeler küçük küçük doğranıp, nar ekşisi ile buluşturulur.  Demlenen bulgura zeytinyağlı sos, sumak ve toz biber eklenerek iyice karıştırılır. Sebzeler eklenip, harmanlanarak servis tabağına alınır. Yeşilliklerle süslenerek servis edilir.

Yorumlar

Instagram Hesabım

Popüler Yayınlar