KABAK DOLMASI


MALZEMELER :
1 kg kabak
4 adet domates
1 adet iri soğan
150-200 gram yağsız kıyma
2 çorba kaşığı kepekli pirinç
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

HAZIRLANIŞI :
Kabakları yıkayın, yarıya bölün ve içlerini çıkarın. Soğanı ve üç adet domatesi rendeleyin. Pirinci yıkayıp, katın. Kıymasını, tuz ve karabiberini ekleyin. Bu karışımı kabakların içine doldurun. Ayırdığınız domatesten kabakların üzerine kapak yapın. Tencereye yerleştirdiğiniz dolmaların üzerine salça ile karıştırdığınız 1 bardak suyu dökün. Orta ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin.

Yorumlar

Instagram Hesabım

Popüler Yayınlar