KUŞ ÜZÜMLÜ BULGUR PİLAVI


MALZEMELER :
1 su bardağı başbaşı bulguru
1 adet havuç
1 çay bardağı haşlanmış tane mısır
2 yemek kaşığı siyah kuş üzümü
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 çay kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI :
Kuş üzümleri yıkanıp, yarım saat suda bekletilir.
Havuç soyulup, rendelenir ve zeytinyağı ile çevrilir. İçine mısır taneleri ve kuş üzümü ilave edilir. 1.5 su bardağı su ve tuz eklenerek kaynaması beklenir.Bulgur ilave edilip kapağı örtülür. Önce orta, sonra kısık ateşte, suyunu çekinceye kadar pişirilir. Üzerine peçete konulup kapağı örtülerek yarım saat demlenmeye bırakılır. Karıştırıldıktan sonra servis edilir.

Yorumlar

Instagram Hesabım

Popüler Yayınlar