PATATESLİ KEK


MALZEMELER :
3 adet orta boy patates
1 su bardağı yağsız yoğurt
2 adet yumurta
1 su bardağı tam buğday unu
1 çay bardağı zeytinyağ
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı çörek otu
1 çay kaşığı susam
Yarım demet maydanoz

HAZIRLANIŞI :
Patatesler yıkanıp, ayıklandıktan sonra çok ufak doğranır. Yumurta, yoğurt ve zeytinyağ bir kabın içinde çırpılır. İçine elenerek tam buğday unu, tuz ve kabartma tozu eklenir. Küçük doğranan maydanoz ve patatesler de ilave edilip karıştırılır. Yağlı kağıt serilmiş kek kalıbına dökülür. Üzerine susam ve çörek otu serpilip, önceden ısıtılmış fırında 170 derecede yaklaşık yarım saat pişirilir.

Yorumlar

Instagram Hesabım

Popüler Yayınlar