BUZLU YULAFLI PASTA


MALZEMELER :
2,5 su bardağı yulaf ezmesi
1 su bardağı yağsız süt
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı pekmez
2 yemek kaşığı bitter damla çikolata

HAZIRLANIŞI :
Yarım bardak yulaf ezmesi çekilerek un haline getirilip, süt, yumurta, pekmez ve kakao ile sürekli karıştırılarak orta ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir. Ocaktan alındıktan sonra içine 2 su bardağı kadar yulaf ezmesi ve damla çikolata eklenip, karıştırılır. İçine streç serilmiş cam bir kaba aktarılıp derin dondurucuya kaldırılır. Servis edilmeden yarım saat önce çıkarılıp rahat kesilmesi sağlanır.

Yorumlar

Instagram Hesabım

Popüler Yayınlar