KEÇİBOYNUZLU BAR


MALZEMELER :
1 su bardağı yağsız süt
2 su bardağı yulaf ezmesi
2 yemek kaşığı keçiboynuzu tozu
2 yemek kaşığı keçiboynuzu pekmezi
2 yemek kaşığı tahin
1 çay bardağı ceviz
1 çay bardağı kuru sarı üzüm

HAZIRLANIŞI :
Süt, tahin ve pekmez karıştırılır. Suda bekletilmiş kuru üzüm ve iri dövülmüş ceviz eklenir. Yulaf ezmesi robotta çekilip un haline geldikten sonra keçiboynuzu tozu ile birlikte ilave edilir. Bu karışım yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dökülür. Önceden ısıtılmış 170 derecede yaklaşık yarım saat pişirilir. İstenilen şekilde kesilerek servis edilir.

Yorumlar

Instagram Hesabım

Popüler Yayınlar