PATLICANLI BULGUR PİLAVI


MALZEMELER :
1 su bardağı iri pilavlık bulgur
2 adet patlıcan
3 yemek kaşığı zeytinyağ
1 adet soğan
2 adet domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı tuz
karabiber

HAZIRLANIŞI :
Patlıcanları alaca soyun, tuzlu suda bekletin. Sıktıktan sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Üzerlerine 1 yemek kaşığı kadar zeytinyağ sürüp 200 derece ısıtılmış fırında pişirin. Fırından çıkan patlıcanları küp küp doğrayın. Rendelenen soğanı 2 yemek kaşığı zeytinyağ ile çevirin. Salçayı ilave edip kokusunun çıkmasını bekleyin. Rendelenen domatesler ile çevirin. 1,5 su bardağı kaynar su ilave edin. Kaynayan suya bulgur, patlıcan ve tuz ilave edin. Kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Yarım saat kadar demlenmeye bırakın. Karabiber ile süsleyerek servis edin.

Yorumlar

Instagram Hesabım

Popüler Yayınlar