PEYNİRLİ KIRMIZI BİBER


MALZEMELER :
1 kg kırmızı kapya biberi
2 diş sarımsak
1 çay bardağı tane mısır
100 gram mihaliç peyniri
çeyrek limon suyu
2 yemek kaşığı zeytinyağ
tuz

HAZIRLANIŞI :
Biberleri uzunlamasına ikiye bölün, saplarını kesin, çekirdeklerini temizleyin. Kabuklu kısımları yukarı bakacak şekilde, fırın kağıdı serilmiş tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık yarım saat pişirin. Fırından çıkan biberlerin üzerine, daha kolay soyabilmek için bir bez örtün ve soğuyana kadar bekleyin. Kabuklarını soyduğunuz biberleri jülyen doğrayın. Zeytinyağ, limon suyu, tuz ile dövülmüş sarımsak ile karıştırın. Haşlanmış mısır taneleri ve rende peynir ile süsleyerek servis edin.


Yorumlar

Instagram Hesabım

Popüler Yayınlar