ŞEKERSİZ ERİK MARMELADI


MALZEMELER :
1 kg kırmızı erik
2 adet armut
2 adet karanfil
2 yemek kaşığı bal
çeyrek limonun suyu

HAZIRLANIŞI :
Erikleri yıkayıp süzün, çekirdeklerini çıkartın. Armutları yıkayıp süzün, kabuklarıyla beraber küçük doğrayın.  Erik ve armutları mutfak robotunda püre kıvamına getirin. Bu karışımı tencereye alıp, üzerine karanfil ekleyin. Orta ateşte, yaklaşık yarım saat kadar pişirin. İndirmeye yakın limon suyunu ilave edin. Bir taşım daha kaynatıp, ocaktan alın. Ilındıktan sonra bal ilave edip, karıştırın. Steril ettiğiniz kavanozlarda buzdolabında saklayınız.

Yorumlar

Instagram Hesabım

Popüler Yayınlar