FINDIKLI ÜZÜMLÜ KEK
MALZEMELER :
3 adet yumurta
1 su bardağı yağsız süt
2 yemek kaşığı pekmez
1 çay bardağı kuru üzüm
1 çay bardağı fındık
1 çay kaşığı toz tarçın
1 paket kabartma tozu
1 adet portakal kabuğu rendesi
12 yemek kaşığı tam buğday unu
HAZIRLANIŞI :
Yumurtalar ve pekmez iyice çırpılır .Süt eklenip çırpılmaya devam edilir. Tam buğday unu ve kabartma tozu elenerek ilave edilir. İri dövülmüş fındık, tarçın, portakal kabuğu rendesi ve kuru üzüm eklenerek karıştırılır. Yağlı kağıt serilmiş kek kalıbına aktarılır. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık yarım saat pişirilir.
Yorumlar
Yorum Gönder