GRANOLA


MALZEMELER:
2 su bardağı yulaf ezmesi
1/2 su bardağı ayıklanmış ay çekirdeği
1/2 su bardağı iç çiğ badem
1/2 su bardağı kuru sarı üzüm
1 çay bardağı çiğ kaju
1 çay bardağı ayıklanmış yer fıstığı
2 tatlı kaşığı pekmez
2 tatlı kaşığı tahin
1 tatlı kaşığı toz tarçın

HAZIRLANIŞI:
Kaju ve yer fıstığı irice dövülür. Bir kapta kuru malzemeler karıştırılır. Başka bir kapta tahin ve pekmez karıştırılır. İki karışım bir araya getirilip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dökülür. Önceden ısıtılmış 200 derecede ara ara karıştırılarak yaklaşık 20 dakika fırınlanır. Granola soğuduktan sonra cam bir kavanoz ile buzdolabında saklanabilir.

Yorumlar

Instagram Hesabım

Popüler Yayınlar