KIYMALI LAHANA


MALZEMELER:
1 adet küçük sert beyaz lahana
250 gram yağsız kıyma
1 baş soğan
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı domates püresi
2 adet kırmızı kapya biberi
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI:
Yıkanıp, ayıklanan lahana salata gibi doğranır. Tencerede rendelenen soğan, zeytinyağı ve yağsız kıyma tuz ile çevrilir. İçine biber ve domates salçası ilave edilip salçanın kokusu çıkana kadar çevrilmeye devam eder. Küçük doğranan kırmızı kapya biberi, domates püresi ile lahanalar ilave edilir. 1 çay bardağı kadar sıcak su ve toz kırmızı biber ile kısık ateşte pişmeye bırakılır. 

Yorumlar

Instagram Hesabım

Popüler Yayınlar