İNCİRLİ ÜZÜMLÜ KEK


MALZEMELER :
12 yemek kaşığı yulaf ezmesi
6 yemek kaşığı tam buğday unu
1 çay bardağı kuru sarı üzüm
1 çay bardağı yer fıstığı
2 adet olgun muz
1 su bardağı yağsız süt
2 yemek kaşığı sıvı yağ
5 adet kuru incir
1 tatlı kaşığı toz tarçın
1 paket kabartma tozu
1 portakal kabuğu rendesi

HAZIRLANIŞI :
Yağsız süt ve sıvı yağ karıştırılır. Yulaf ezmesi, yer fıstığı ve muz robotta çekilerek eklenir. İncirler küçük doğranıp, suda bekletilmiş sarı üzümlerle birlikte ilave edilir. Tam buğday unu, kabartma tozu, tarçın ve rendelenmiş portakal kabuğu ile karıştırılarak yağlı kağıt serilmiş kek kalıbına dökülür. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirilir.

Yorumlar

Instagram Hesabım

Popüler Yayınlar