ZEYTİNYAĞLI PATLICAN


MALZEMELER :
1 kg patlıcan
3 diş sarımsak
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet kırmızı kapya biberi
2 adet yeşil köy biberi
4 yemek kaşığı domates püresi
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı toz biber

HAZIRLANIŞI :
Patlıcanları alacalı soyup, tuzlu suda bekletin.
Kağıt havlu üzerine çıkarıp fazla sularını aldıktan sonra çatal yardımı ile delikler açarak patlıcanların kolay pişmelerini sağlayın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip, yaklaşık 2 kaşık zeytinyağını fırça yardımıyla patlıcanlara sürün. 200 derece ısıtılmış fırında patlıcanlar yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 45 dakika) fırınlayın. Diğer tarafta bir tavanın içine 2 kaşık zeytinyağı ve doğranmış sarımsakları koyarak çevirmeye başlayın. Biberleri küçük doğrayıp bu karışıma ilave edin. Domates püresi, tuz ve toz biber ile sosunuzu tamamlayın. Fırından çıkan ve dilimlenen patlıcanları hazırlanan sosa ilave edip  beş dakika daha pişirin. Cam bir kaba aktarıp soğumasını bekleyin.

Yorumlar

Instagram Hesabım

Popüler Yayınlar