BAL KABAKLI KURABİYE


MALZEMELER :
2 adet yumurta
2 su bardağı yulaf ezmesi
1 su bardağı bal kabağı püresi
2 tatlı kaşığı tahin
2 tatlı kaşığı üzüm pekmezi
1 yemek kaşığı dövülmüş ceviz

HAZIRLANIŞI :
Bal kabağı kısık ateşte az miktarda su ile yumuşayıp suyunu çekinceye kadar pişirilir. Soğuyunca püre haline getirilir. Yulaf ezmesi rondo ile un haline gelinceye kadar parçalanır. Yumurtalar çırpılır, üzerine tahin, pekmez ve bal kabağı eklenir. Blender ile çırpılmaya devam edilir. Yulaf ve ceviz eklendikten sonra karıştırılır ve kaşık yardımı ile şekil verilir. Yağlı kağıt serilmiş tepside 170 derecede yaklaşık 20 dakika fırınlanır.

Yorumlar

Instagram Hesabım

Popüler Yayınlar