PANCARLI KİNOA


MALZEMELER :
1 su bardağı beyaz kinoa
1 adet pancar
2 yemek kaşığı zeytin yağı
tuz

HAZIRLANIŞI :
Pancar yıkanır. Kabukları soyulur. Dört parçaya bölünüp haşlanır. Haşlama suyu ayrı bir kaba alınır. Yumuşayan pancarlar küp şeklinde doğranır. Kinoa bol suyla ovalanıp yıkanır. 30 dakika sıcak suda bekletilir. 1.5 bardak kadar haşlamada kullandığımız pancar suyunun içine zeytin yağı ve tuz konulur. Kaynayan suya kinoa ilave edilip, karıştırılır ve kısık ateşte pişmeye bırakılır. Suyunu çektiğinde ateşten alınıp 30 dakika demlenir. Doğranmış pancarlar ilave edilip karıştırılır ve servis kabına alınır.

Yorumlar

Instagram Hesabım

Popüler Yayınlar