ZEYTİN YAĞLI BARBUNYA


MALZEMELER :
1 kg. barbunya
1 adet havuç
1 adet soğan
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
2 adet domates
1/2 çay bardağı zeytin yağı
maydanoz
tuz

HAZIRLANIŞI :
Barbunya ayıklanıp yıkandıktan sonra 5 dakika haşlanıp süzülür. Havuç küp şeklinde doğranır. Soğan rendelenir. Sarımsak ayıklanıp ezilir. Zeytin yağında soğan, sarımsak ve havuç kısık ateşte çevrilir. Domates ve salça ilave edilir. Salçanın kokusu gidinceye kadar pişirilir ve üzerine barbunyalar ilave edilir. Tuz ve su ilave edilip düdüklü tencerede yaklaşık 10 dakika pişirilir. Servis tabağına alınıp maydanoz ile süslenir. 


Yorumlar

Instagram Hesabım

Popüler Yayınlar