ZEYTİN YAĞLI AYVALI KEREVİZ


MALZEMELER :
1 adet kereviz
1 adet ayva
1 adet soğan
1 adet havuç
1/2 limon suyu
1 portakal suyu
2 yemek kaşığı zeytin yağı
tuz

HAZIRLANIŞI :
Ayıklanan ve doğranan kereviz dilimleri limonlu suda bekletilir. Ayva, havuç ve soğanlar ayıklanıp doğranır. Tencerenin en altına soğan, üzerine havuç ve ayva, en üstüne de kereviz dilimleri yerleştirilir. Ayrı bir kapta, portakal suyuna tuz, zeytin yağı ve 1 çay bardağı kadar su eklenip sos hazırlanır. Bu sos sebzelerin üzerine dökülür ve kısık ateşte pişirilir.  Soğuduğunda servis edilir.

Yorumlar

Instagram Hesabım

Popüler Yayınlar