HURMALI KURABİYE
MALZEMELER :
10 adet hurma
10 adet kuru kayısı
1/2 su bardağı ceviz
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı light süt
1 yemek kaşığı tarçın
2 su bardağı yulaf ezmesi
HAZIRLANIŞI :
Hurmalar ve kayısılar 1 fincan su ile kısık ateşte suyunu çekip yumuşayıncaya kadar pişirilir. El blenderi ile parçalanır. Ayrı bir kapta yumurta ve süt çırpılır. Hurma ve kayısılar ilave edilir. Bu karışıma dövülmüş ceviz ve tarçın atılır. Son olarak yulaf ezmesi de eklenerek elle şekil verilir. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisinde 170 derecede yaklaşık 20 dakika fırınlanır.
10 adet hurma
10 adet kuru kayısı
1/2 su bardağı ceviz
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı light süt
1 yemek kaşığı tarçın
2 su bardağı yulaf ezmesi
HAZIRLANIŞI :
Hurmalar ve kayısılar 1 fincan su ile kısık ateşte suyunu çekip yumuşayıncaya kadar pişirilir. El blenderi ile parçalanır. Ayrı bir kapta yumurta ve süt çırpılır. Hurma ve kayısılar ilave edilir. Bu karışıma dövülmüş ceviz ve tarçın atılır. Son olarak yulaf ezmesi de eklenerek elle şekil verilir. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisinde 170 derecede yaklaşık 20 dakika fırınlanır.
Yorumlar
Yorum Gönder